🔹Завершися цикл семінарів для близько 40 педагогічних та науково-педагогічних працівників університету «Tik-Tok у педагогічній взаємодії», організований Центром розвитку кадрового потенціалу та Медіа-центром СумДУ. Семінари проходили у форматі блог-кафе у рамках проєкту «Я-медіа», що виконується Сумським державним університетом у співпраці з громадською організацією «Фундація Прав Людини», Університетом міста Тарту (Естонія) та за підтримки Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.
 
Перший захід «Міфи про Tik-Tok: чим короткі відео з життя можуть бути корисні викладачу та університету» був присвячений феномену соціальної мережі ТікТок, учасники намагалися розібратися, чому ТікТок так швидко розвивається, як знайти свою нішу і чи є тут місце освітньому та науковому контенту. 

Присутні переглянули кращі приклади освітніх відео в ТікТок й спробували визначити, що саме робить їх популярними. Найбільш цікавою частиною зустрічі став аналіз акаунту СумДУ в ТікТоці, який протягом трьох місяців зміг зібрати майже мільйон переглядів. 

Друга зустріч «Зйомка та монтаж відео для Tik-Tok» стала більш практичною. Лекторами блог-кафе виступили співробітники Медіа-центру, які займаються створенням відео для ТікТок СумДУ. Вони розповіли про особливості зйомки на мобільний телефон, а саме, як зафіксувати пристрій, як краще підібрати світло і яке штучне освітлення використовувати найкраще. 

Також на блог-кафе кожен присутній зміг спробувати використати для фільмування один з п’яти штативів – від найпростішого тримача до електронного стабілізатора. 

Корисною була й практична частина – учасники разом зняли та змонтували відео для сторінки СумДУ в мережі ТікТок. За результатами циклу вебінарів кожен з учасників отримав знання, як створити власний блог у ТікТоці, як шукати ідеї для відео, легко знімати й монтувати їх. 

🔸Відеофрагменти з обох блог-кафе можна переглянути в групі проєкту «Я-медіа» за посиланням:
 
 

Україна, 40007 Суми,
вул. Римського-Корсакова, 2

Головний корпус, 7-й поверх, кабінет Г-703
Тел.: +38 0542 687718
E-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з
даного ресурсу посилання на сайт
обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua