18 грудня 2019 р. відбувся круглий стіл «Технологічні, методичні та педагогічні аспекти ефективної реалізації дистанційного та змішаного навчання студентів ЗВО». Учасниками круглого столу стали науково-педагогічні, педагогічні та інші працівники Сумського державного університету, Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та інших навчальних закладів України.

  Як зазначив перший проректор Сумського державного університету Василь Карпуша, світовий досвід свідчить про активне використання дистанційної форми навчання у освітньому процесі, зокрема, кількість студентів, що отримують знання за такою системою у провідних вишах світу сягає сотень тисяч. Наразі в СумДУ дистанційною формою охоплено близько тисячі студентів.

  Досвідом впровадження сучасної системи дистанційного навчання в СумДУ поділився директор центру заочної, дистанційної та вечірньої форм навчання СумДУ Станіслав Мелейчук, зазначивши, що дистанційну комунікацію з університетом забезпечують близько 40 центрів-партнерів, як по Україні, так і за її межами.

  Досвідом запровадження технологій  дистанційного навчання Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка поділився проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Володимир Зінченко, акцентувавши увагу на перевагах, недоліках та перспективах  використання дистанційних технологій у підготовці майбутніх вчителів.

  Про використання інтерактивних технологій при підготовці фахівців ІТ-галузі поділилась заступник декана ЕлІТ з заочної і дистанційної форм навчання  СумДУ Анна Марченко.

  Начальник центру комп’ютерних технологій СумДУ Андрій Півень розповів про мотиваційну складову у впровадженні ІКТ трендів в освітній процес СумДУ, приділивши особливу увагу проведенню відповідних конкурсів серед новаторів - викладачів та співробітників (із залученням студентів) як СумДУ так і інших ЗВО України. Переможці конкурсу «Використання власних мобільних пристроїв у навчальному процесі» від СумДУ - доцент кафедри технології машинобудування, верстатів та інструментів Віталій Іванов та старший викладач кафедри комп’ютерних наук Олег Берест представили свої проєкти щодо використання мобільних додатків у навчальному процесі.

  Колеги з Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка поділилися досвідом використання хмарних сервісів, мобільних технологій, комп’ютерних моделей фізичних явищ, розвитку креативності студентів у процесі дистанційного навчання тощо.

  У рамках заходу для гостей було організовано оглядову екскурсію в бібліотеку університету, лабораторію віртуальної та доповненої реальності.

   

    

Україна, 40007 Суми,
вул. Римського-Корсакова, 2

Головний корпус, 7-й поверх, кабінет Г-703
Тел.: +38 0542 687718
E-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з
даного ресурсу посилання на сайт
обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua