Із 6 до 9 червня тривало навчання на курсах підвищення кваліфікації за новою короткостроковою програмою «Професійна риторика». Попри те, що це була «прем’єра», програма викликала неабиякий інтерес, тож першими стали близько сотні слухачів з усієї України.

  На запит центру розвитку кадрового потенціалу курс розробили кандидат філологічних наук Алла Ярова і кандидат наук із соціальних комунікацій Інна Гаврилюк. Обидві лекторки працюють доцентами кафедри журналістики та філології, мають чималий досвід публічного говоріння, самі стажувалися за подібними програмами у вітчизняних та закордонних вишах. Відповідно курс побудований не тільки на засадах класичної риторики, а й зорієнтований на сучасні знання з неориторики, прагматики, аргументативної риторики, поведінкової психології та соціології.
   До уваги взято останні праці як українських, так і німецьких, бельгійських, американських і французьких дослідників із проблеми сучасного красномовства.
  Віта Гордієнко, начальник центру розвитку кадрового потенціалу, говорить: «Нам важливо не тільки передавати традиційне знання, а й ділитися з іншими інноваційним знанням, сучасними науковими практиками. Адже це прискорюватиме суспільний розвиток, даватиме поштовх новим ідеям».
  Прикметно й те, що курс побудований на риторичному потенціалі засобів української мови, а отже можна вивірити чи освіжити свої знання орфоепічної, морфологічної, лексичної, синтаксичної норм нашої мови.
  Отож, якщо вас цікавить обґрунтування як риторичний прийом переконання, якщо ви хочете знати про два способи представлення знання чи досвіду і про те, які медійні жанри якнайкраще підходять для популяризації наукового знання, а також бажаєте належно виглядати в кадрі й володіти своїм голосом, завітайте на сторінку центру розвитку кадрового потенціалу СумДУ, де ви зможете легко зареєструватися на цей курс.

    

Україна, 40007 Суми,
вул. Римського-Корсакова, 2

Головний корпус, 7-й поверх, кабінет Г-703
Тел.: +38 0542 687718
E-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з
даного ресурсу посилання на сайт
обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua