З 21 до 27 вересня в СумДУ на базі центру розвитку кадрового потенціалу відбулися курси підвищення кваліфікації за програмою «Українська мова: помічник кожному на щодень».

Слухачі з різних регіонів України, зокрема Львівщини, Одещини, Чернігівщини, Харківщини, Вінниччини, Дніпропетровщини, Полтавщини, Рівненщини, Сумщини, не тільки опановували норми літературної мови, а й удосконалювали навички спілкування, що сприяє успішній діловій, науковій, неформальній комунікації. Викладачем програми є доцент кафедри журналістики та філології Алла Ярова.

 

Курс допомагає «освіжити» вже наявні знання, а також дізнатися про сучасні тенденції розвитку національної мови. Попит на навчальні курси з української дедалі зростає, бо мовці усвідомлюють важливість якісної українськомовної міжособистісної та загальнодержавної комунікації. Приходить розуміння того, що державна мова є важливим чинником національної безпеки, ідентичності, фактором економічного зростання та культурної самобутності.

Центр розвитку кадрового потенціалу СумДУ пропонує всім зацікавленим широкий спектр мовного навчання: це і українська на щодень, і бізнесова українська, і діловодство українською, працюють також програми підготовки до іспиту на рівень володіння державною мовою для державних службовців та тих, хто хоче набути українського громадянства.

Потрібну інформацію можна знайти за посиланням

Україна, 40007 Суми,
вул. Римського-Корсакова, 2

Головний корпус, 7-й поверх, кабінет Г-703
Тел.: +38 0542 687718
E-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з
даного ресурсу посилання на сайт
обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua