Вже традиційно викладачі СумДУ щорічно змагаються в умінні удосконалювати освітній процес та додавати до нього нових «родзинок», які якісно змінюють процес навчання та покращують різні аспекти викладання дисциплін. Цьогоріч у конкурсі «Педагогічні інновації СумДУ» взяло участь 83 учасника (індивідуально та у складі команд) із 41-м проєктом у шістьох номінаціях.

Дякуємо всім, хто зацікавився педагогічно-інноваційним марафоном та презентував свої найкращі практики. Сподіваємося на їх подальше поширення та активне застосування в університеті якомога більшою кількістю викладачів.

За результатами роботи конкурсної комісії у 2020 році переможцями конкурсу «Педагогічні інновації СумДУ» визнано 17 проєктів:

Номінація 1 «Контактне навчання»:

І місце – Артюхов Артем Євгенович «Лекційний «пазл».

ІІ місце – Замора Оксана Михайлівна «Застосування кращих практик із закордонного досвіду та неформального навчання до освітнього процесу в СумДУ».

ІІІ місце – Вороненко В’ячеслав Ігорович «Використання інструментів Google Analytics при вивченні дисципліни «Статистика»; Гнаповська Людмила Вадимівна «Розвиток soft skills студентів у процесі навчання іноземної мови: досвід використання інструментів Google Jamboard та Padlet».

Номінація 2 «Самостійна робота студентів»:

І місце –  Бондаренко Ольга Сергіївна, Думчиков Михайло Олександрович «Оптимізація процесу підготовки студентів Навчально-наукового інституту права до єдиного фахового вступного випробування з права за допомогою мобільного додатку».

ІІ місце – Усенко Наталія Миколаївна, Нефедченко Оксана Іллівна «Дидактичні можливості евристичного навчання для формування пізнавальної самостійності студентів на заняттях з іноземної мови».

ІІІ місце – Плотнікова Марія Володимирівна, Чурилова Тетяна Миколаївна «Робота з базами даних та інформаційно-пошуковими системами для характеристики майнових прав інтелектуальної власності підприємства».

Номінація 4 «Практико-орієнтована підготовка студентів»:

І місце – Лішневська Анастасія Геннадіївна, Чемич Микола Дмитрович, Берест Олег Борисович, Паращенко Владислав Анатолійович «Використання додатку для Android студентами Медичного інституту СумДУ з метою визначення фіброзу печінки».

ІІ місце – Мішеніна Галина Анатоліївна «Використання порталу “Дія. Цифрова освіта” від Міністерства цифрової трансформації України  в професійній підготовці державних службовців»; Зайцева Інна Олексіївна «Сервіси Kahoot, Quizlet, Learning snacks, Ted talks як способи підвищення мотивації навчальної діяльності при навчанні іноземних мов».

ІІІ місце – Ущаповська Ірина Василівна, Чуланова Галина Валеріївна, Мовчан Діана Василівна «Використання методу дизайн-мислення у викладанні практики англійської мови».

Номінація 5 «Профорієнтаційна робота»:

І місце – Артюхов Артем Євгенович «Гнучкий електронний конструктор активного навчання».

ІІ місце – Валенкевич Лариса Петрівна, Швіндіна Ганна Олександрівна, Опанасюк Юлія Анатоліївна «Залучення абітурієнтів за рахунок проведення Школи майбутніх лідерів».

Номінація 6 «Освіта впродовж життя, післядипломна освіта та підвищення кваліфікації»:

І місце – Лютий Тарас Володимирович «Task & Time Management: втілення класичних методик у web-додатках».

ІІ місце – Мінченко Марія Геннадіївна «Промоція освітніх послуг, або навіщо викладачу копірайтин».

ІІІ місце – Проценко Олена Борисівна «Методи гейміфікації і сторітеллінгу в навчальному процесі»; Александров Вадим Трофимович «Інтегрований навчально-атестаційний комплекс для підвищення кваліфікації та атестації державних службовців по 20 спеціальностям».

Дякуємо усім, хто взяв участь у конкурсі! Бажаємо нових звершень та креативного підходу до навчального процесу!

Україна, 40007 Суми,
вул. Римського-Корсакова, 2

Головний корпус, 7-й поверх, кабінет Г-703
Тел.: +38 0542 687718
E-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з
даного ресурсу посилання на сайт
обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua