19 червня 2020 року в рамках циклу «Дослідницька доброчесність: цінності та виклики» відбувся вебінар «"Хижацькі" видавництва та конференції: зміст неважливий, тільки плати», підготований Групою сприяння академічній доброчесності в СумДУ.

Спікери Юрій Волк та Артем Артюхов обговорили питання, що стосуються діяльності «хижацьких видань», конференцій та стажувань. Було наведено основні ознаки недоброчесних видань, що допоможуть науковцям вирізнити подібні ресурси. На практичних прикладах було продемонстровано основні моделі поведінки «хижаків від науки».

Метою проєкту є популяризація проведення наукових досліджень у чесний спосіб. Серія вебінарів у невимушеній формі з наведенням практичних кейсів дозволяє розглянути проблему дослідницької доброчесності з різних ракурсів і попередити неправильні кроки науковця на шляху отримання легкого, але безперспективного наукового результату.
 
 

Відеозустріч відбулася за підтримки Посольства Нідерландів в рамках проєкту «Культура законності» та за інформаційного партнерства: ГО «Інноваційний університет», Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України, Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, Міжнародний фонд досліджень освітньої політики.
 
Ознайомитись з презентаційним матеріалом можна за посиланням.
 
Відеоматеріали вебінару  доступні за посиланням

Україна, 40007 Суми,
вул. Римського-Корсакова, 2

Головний корпус, 7-й поверх, кабінет Г-703
Тел.: +38 0542 687718
E-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з
даного ресурсу посилання на сайт
обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua