З 9 по 13 жовтня в СумДУ, на базі центру розвитку кадрового потенціалу, відбулися короткострокові курси за програмою «Професійна риторика»

Цей курс викликає чималий інтерес, адже спрямований на вдосконалення комунікативних компетентностей, що дозволяють переконливо презентувати власну фахову позицію, володіти прийомами аргументативної риторики, впливати на аудиторію, а також виявляти прийоми «чорної» риторики та протистояти їм.

Важливим аспектом є і вміння доносити «свіжу» наукову інформацію масовій аудиторії, адже лише тоді нові знання стають надбанням багатьох, а отже, і якість суспільних процесів, ухвалених рішень підвищується. Під час навчання розглянули також два способи подання наукової інформації: через причинно-наслідковий виклад і оповідь, зупинилися на проблемі дезінформації і наукового наративу.

«Професійна риторика» має на меті й удосконалення невербальних засобів красномовства, зокрема просодики, – інтонації, тембру, звучності голосу. Автори програми, доценти кафедри журналістики та філології Алла Ярова й Інна Гаврилюк подбали і про навички ведення дискусії в телевізійному, радійному та інтернетному форматі

 

 

 

Україна, 40007 Суми,
вул. Римського-Корсакова, 2

Головний корпус, 7-й поверх, кабінет Г-703
Тел.: +38 0542 687718
E-mail: [email protected]

При використанні матеріалів з
даного ресурсу посилання на сайт
обов'язкове

All rights reserved by sumdu.edu.ua